• Home
 • Over Thales ECC
 • Onze expertise
 • Contact

 • Studie Opdracht VWO (Over Betuwe College)

  Vandaag twee leerlingen van het VWO (Over Betuwe College) uit Bemmel op bezoek, Daniel Moore en Danny Schuurman.  Voor hun studie opdracht (profiel werkstuk) helpt het ECC (Environmental Competance Centre) van Thales deze leerlingen om meetingen te doen met de Dual-Virc test opstelling.  Het doel van de test is om antwoord te krijgen op de vraag “Hoe hebben bouw materialen in de structuur van een huis invloed op de sterkt van een Wifi signaal”.
  De leerlingen testen met behulp van de Dual-Virc bij ons diverse bouw materialen (hout, gips, beton, gas beton) de demping van het Wifi signaal.
  Aan de hand van de resultaten is het uit eindelijke doel om mensen te kunnen adviseren waar het  beste de Wifi router moet komen om het beste signaal overal in huis te kunnen ontvangen. Daarnaast kan het advies uitgebreid worden met een advies waar het beste een Wifi versterker geplaatst kan worden.

  De studie begeleider van Daniel en Danny, Christ van den Brandk is onder de indruk van de inzet en effort dit in het profiel werkstuk wordt gestoken.

  Hans Schipper en Timo Moerkerk van het ECC hebben deze leerlingen ondersteund om de testen op de juiste wijze te kunnen uitvoeren.


  Nieuwsoverzicht